De Goudse Cyberrisk verzekering

De Goudse Cyberrisk verzekering wijkt af van andere verzekeringen, omdat er geen kleine lettertjes zijn: de hele polis is samengevat in 16 spelregels.

De verzekering bestaat uit drie onderdelen:

1. Voorkomen
Samen met uw adviseur brengt u uw cyberrisico’s in kaart. Hieruit volgt een risico-overzicht en een preventieadvies. U ontvangt kosteloos de beveiligingssoftware Sophos: een combinatie van een virusscan en beveiligingssoftware voor uw netwerk.

2. Herstel
Als u toch met cybercrime te maken krijgt, meldt u dit zo snel mogelijk bij de 24/7 Cyberrisk-desk. Cybersecurity-specialisten zorgen er dan voor dat u snel weer verder kunt met ondernemen.Bij cybercrime moet er snel en effectief worden gereageerd. We helpen u met een opzet voor een Incident Response Plan. Zo kunt u eenvoudig een plan samenstellen dat beschrijft wat er moet gebeuren wanneer uw bedrijf te maken krijgt met cybercrime.

3. Vergoeding
Als de schade niet hersteld kan worden, ontvangt u een financiële vergoeding. Er zijn hiervoor de onderstaande dekkingen. U kunt kiezen uit een maximaal verzekerd bedrag van € 100.000,- of € 250.000,- voor alle onderdelen samen. Er geldt geen eigen risico.AansprakelijkheidAls uw netwerk wordt gehackt, kan er vertrouwelijke informatie in verkeerde handen vallen. Denk aan financiële gegevens of klantendossiers. Uw bedrijf kan hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Dit is niet verzekerd op een ‘standaard’

De Cyberrisk verzekering biedt een vergoeding voor de belangrijkste cyberrisico's. Dat zijn aansprakelijkheid, boetes bij dataverlies, schade aan eigendommen en winstverlies. De verzekering vergoed echter niet alles. Zo is betaald losgeld bij ransomware niet verzekerd. Ook is het niet verzekerd als er schade is omdat leveranciers slachtoffer worden van cybercrime.

Onderdeel van de verzekering is een risico-analyse. En de Goudse stelt verplichte beveiligingssoftware te beschikking.

Kijk voor meer informatie op de website van De Goudse.

Graag een adviseur spreken? Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen spoedig contact op.